Oltiin äipän kans viikonloppu möksällä ja puuhailtiin yhtä sun toista. Mää kävin taas pitkästä aikaa siä talos, jossa asuu vaan mummuja ja pappoja, ku äippä halus käyrä moikkaan jotain mummoo. Ihan ookoo siä oli käyrä, vaikkei se mummo musta kauheesti piitannu. Kai mää kuiteski vähä piristin.

Sit oli järkyttävää, sillä mää jouruin oleen autos melko tovin, ku emäntä oli ihastelemassa tällasia HIRVITYKSIÄ:

1727203.jpg

Luajan kiitos meille ei tällasta mukaan lähteny, vaik emäntä tais olla kyllä aika myyty. No sitte mää pääsin onneksi juakseen mettään Lukan ja Tessun kans, tosin Luka ei meikästä piitannu yhtään ja Tessua mun piti komentaa. Mut kivaa oli juasta, vaik mettäs oli tosi märkää. Nähtiin piäniä sammakonpoikiakin kauhee lauma.

1727211.jpg

Ja sit mää tiätty nautin mummin ja papan jakamattomasta huamiosta ja pääsin pari kertaa mökkisaunaan. Ihan huippua oli leikkiä palloleikkiä möksällä ja mun tän kesän bravuuria: mee laiturille pallon kans, tiputa se järveen ja komenna emäntä nostaan se järven pohjasta. Tätä mää leikin muutamaan kertaan, tosin sattu piäni tyätapaturmaki, ku tipuin itte sen pallon perässä järveen. Onneks oli valjaat ja emäntä onki mut laiturille. Vähä noloo.

Haistelin myäs jälkee mettäs ja outoo kyä, mut sen pääs oli muavirasias kinkkua?!? Eka meikä joutuu nuuskuttaan pitkin mettää ja luulee pääsevänsä jollekin raadolle ja sit siä on steriiliä kinkkua. Noh, maistu se silti. Emäntä jatkaa.

Mimmin jälki n. 100mx100mx100m, ikä 20 tuntia. Maasto helpohkoa sekametsää, keli märkä, muttei satanut sillä hetkellä. Jälki tehty kompassin kanssa, joten suorat kyllä suoria =) Haa, meikäläinen ja kompassi alkavat tutustua :-)

Mimmi merkkasi alkumakauksen hienosti pissaamalla ja lähti intona nopeasti jäljelle. Eka n. 50m meni varmanoloisesti ilmavainulla, mutta sitten tuli turhautuminen ja pyysi apua vinkumalla ja tuijottamalla. Aluksi en reagoinut, mutta kun ei lähtenyt jäljelle oma-aloitteisesti, näytin jäljen. Ennen ekaa kulmaa lähdettiin oikaisemaan toiselle suoralle, mutta palasi  ja merkkasi hienosti pissaamalla ekan kulman. Toka suora oli varmempaa menoa ilmavainulla, kunnes taas ennen kulmaa lähti oikaisemaan vikalle suoralle. Palasi kuitenkin omatoimisesti takaisin ja merkkasi tämänkin kulman pissaten.

Viimeinen suora oli melkoista juoksua, jarrutella sai ja mentiin n. 3 m jäljen vasemmalla puolella ja komeasti kaadosta ohi pellolle =) Odottelin aikani, että olisi suunnannut itse kaadolle, mutta kun ei kiinnostanut (eikä meikäläinen kestänyt hyttysiä), ohjasin Mimmin kaadolle. Summa summarum: erityismaininta hienoista merkkauksista makauksilla ja ajoittain tosi innokastakin työskentelyä.

Meni kyllä paremmin kuin täyspitkä jälki mejä-leirillä toukokuussa ja tämä olikin eka jälki tuon leirin jälkeen. Ja Agirodusta ostettu jälkiliina oli aivan loistava aiempaan pyykkinaruviritelmääni verrattuna, ei tarttunut kyllä mihinkään oksaan eikä kantoon. Kesälomalla koitetaan taas ehtiä metsään!

1727213.jpg