Kotona taas! Mummulassa vierähti melki viikko eikä emäntä ees tuanu tuliaisia Ruattista. Olin mä kyllä aika onnellinen, ku se tuli takas ja tais olla emäntäki mut nähdessään.. Enkä mä sit sitä päästänykkään silmistäni vähään aikaan.

Viimeks mä hehkutin ihanaa lunta ja ny pitää taas sietää tätä kamalaa vesikeliä. Mä VIHAAN kävellä tällä kelillä. Aamulenkit on tuskaa, iltalenkit on tuskaa. Ainoastaan, jos me mennään J-enolle päin, niin sillon mä kuljen. Niinku eilen, ku emäntä alko toteuttaa mun uudenvuodenlupauksia ja mä sain viedä sen juakseen. Eiku valjaat sekä mulle että emännälle ja menoks. Mä olin kyllä vähän että "et oo tosissas, tällä kelillä?" Mut kun me lähettiin J-enolle päin, niin mähä vedin emäntää koko matkan. Mut se huijaski, ei me mentykään saalistaan niitä ihanaisia serkkupoikia (kissat, toim. huom.), vaan mentiin ohi. Siinä vaiheessa mä vaihdoin kävelyks ja loppumatka me mentiinki vähä hiljempaa. Ei toi olis jaksanutkaan enää juasta.

Toinen uudenvuodenjuttu toteutu tänään, ku mulla kävi kaks hiarojaa. Toinen ainaski on kai käyny monilla tutuilla parsoneilla. Me ollaan kai sellasta aktivistiporukkaa vähä joka tavalla. Toinen niistä vaan käsitteli mua, toinen vaan tarkkaili. Se oliki paljo kivempi ja sen turviin mä koitin välillä karata siitä matolta. Musta on ihan kiva, ku naamaa ja rintaa ja etujalkoja hiarotaan, mut kamoon, ei nyt viittis pidellä sitä selkää tai takapäätä. Emmä mitään sanonu, mut koitin liueta paikalta ja pääsinki välistä. Sit mä sain leikkiä mun pehmolelulla.

Mulla on kai selkä vähä jumissa ja kai takapääki, vaikkei sitä hiarottukaan. Ja sit ne kaikki ihmetteli mun kiharaa häntää. Se on nimenomaan kihara, niin on jo nuoruudessa sanottu. Mä oon nääs persoonallinen rotunainen. Mä ehdin jo toivoo, että tää olis tässä, mut kuulemma mennään ens viikolla uudestaan. Ihan kivoja tätejä molemmat, mut mä en oo ihan varma tykkäänkö mä hiaromisesta. Kuulemma monet tutut parsonit tykkää, niin se täti sano. Ja emäntäki tykkäis, mut sanoo tuhlaavansa omat hiarontarahansa muhun. Mun pualesta se vois kyllä hiarotuttaa vaan itteensä, tää uudenvuodenjuttu riittäis mulle.