Tänään olikin taas agilityreeneissä väkeä melkoisesti ja ehdittiin tehdä kaksi reeniä per koirakko ennen pimeän tuloa. Tosin läheisen teollisuushallin komeankokoinen pihavalo näyttää valaisevan jonkin verran myös meidän kenttäämme Tänään päivän teemana oli ohjaus ja paikallaanolo lähdössä. Ohjeita antamassa oli Marjutin lisäksi jälleen pro-Ville.

Paikallaan olossa on meillä aina pientä keskustelua Mimmin kanssa, mutta treenausta sekin vaan vaatii. Olen kyllä ollut tarkka siitä, että Mimmi ei tule eikä lähde irti radalta, vaan otan hihnan irti vasta lähdössä ja otan sen taas hihnaan heti radan jälkeen. Ihan käytännön syistäkin, sillä en luota etteikö Mimmi menisi "tervehtimään" kentän laidalla mahdollisesti olevia muita koiria.. Ihan kivasti se hihnasta päästyään pysyykin paikallaan, tosin se paikka lähenee usein ekaa estettä hiipimällä Pitää vaan tuota paikallaoloakin järjestelmällisesti vaatia joka treenikerralla.

Eka kierroksella mentiin hyppy-putki-hyppy puoliympyrää ja sitten samaa niin, että jatkettiin hypyltä viereiselle hypylle, mutta koira kiersi itsenäisesti ohjaajan ohjatessa hyppyjen takaa. Ja sitten taas putkeen. Mimmi oli aivan loistavasti kuulolla ja seurasi ohjausta hienosti, paikkasikin meikäläisen ohjausvirheitä tosi hienosti  Tällä kertaa se ei ylikuumentunutkaan ollenkaan, vaan pysyi hanskassa mainiosti. Oli oikein palkitseva reeni ja itsekin pystyin enemmän keskittymään omaan tekemiseeni kuin jännittämään sitä, missä koira menee.

Lopuksi mentiin keppejä verkoilla. Kotona olemme ottaneet jo keskeltä yhden verkon pois, mutta treenasimme kentällä nyt vielä kaikilla verkoilla. Harjoittelimme koiran itsenäistä kepeille menoa siten, että annoin Mimmille "kepit"-käskyn noin metrin-puolentoista päässä keppien alusta ja lähdin itse liikkeelle vasta sitten, kun Mimmi oli jo kepeillä. Kotona ollaan kokeiltu tätä, mutta liekö pienen pihan syytä, ettei oikein ole onnistunut. Nyt kentällä Mimmi meni tosi hienosti kepeille ja suoritti ne aivan mallikkaasti. Itsellä vaan oli vaikeuksia pitää suunsa kiinni sen suorittaessa keppejä, ei sitä joka kepin kohdalla tarvi hokea, että "hyvä" Pitää nyt jatkaa keppireeniä kotopihalla ja koittaa vähitellen poistaa niitä verkkoja, niin säilyy mielenkiinto.

Aina treeneissä on ollut kivaa, mutta tänään jäi erityisen hyvä maku suuhun tuon pikkukoiran kanssa tekemisestä