Viime keskiviikkona ajelimme taas Martin kanssa Kangasalle pentukurssille. Viikon aikana oltiin koitettu treenata kosketuskeppiä ja kohteen kosketusta päivittäin. Lähinnä keskityin kuitenkin kosketuskepin treenaamiseen naksun avulla. Mimmi oli innolla mukana, sillehän nää jutut on vanhoja tuttuja. Hieman haasteellista koittaa treenata toisen kanssa portin/oven takana, kun toinen ulvoo vieressä...

Tällä kertaa harjoittelimme kosketusalustaa. Ensimmäisellä kierroksella kertasimme kosketuskeppiharjoitusta. Kaikki koirat olivat aivan eri moodissa kuin viikkoa aiemmin, jolloin monet arastelivat uutta tilannetta, tilaa ja ihmisiä. Marttikin tuli nyt häntä vispaten huoneeseen Kosketuskeppiharjoitus meni ihan hyvin, vaikkei Martti mikään sairaan nopea vielä olekaan, olenhan tottunut Mimmin vauhtiin Sain kuitenkin aika monta käytöstä vahvistettua (keitetyn kielen paloilla) 30 sekunnin aikana. Teimme kerralla 3 x 30 sekuntia.

Toisella kierroksella otettiin mukaan kosketusalusta. Meillä oli mukana vanha hiirimatto, jota olin aiemmin käyttänyt Mimmin kanssa kosketusalustaharjoituksissa. Martti kiinnostui heti alustasta ja kävi haistelemassa sitä, joten sain taas aika monta vahvistetta annettua. Halusin kuitenkin kriteeriksi tassukosketuksen, jota ei meinannut tullakaan millään.

Viimeisellä kierroksella teimme alustatreeniä tällä kertaa koira vapaana. Tämä oli Martille vähän vaikeaa, sitä kiinnosti kovasti lattian hajut ym., eikä haluttuja käytöksiä kovin paljon tullut. Lopuksi helpotin Martin harjoitusta lyhentämällä kosketusalustan ja namikäden väliä ja ihan hyvin sitten menikin. Miksi sitä aina meinaa vaatia liikaa osaamattomalta?!

Kotiläksyksi saatiin edelleen kosketuskeppitreeniä ja kosketusalustaharjoituksia. Ollaan taas koitettu treenailla päivittäin ja kyllä on hienoa huomata, miten pieni lamppu syttyy tuon pojan päässä Nyt se tarjoaa yleensä tassukosketusta, niin kuin haluankin. Tarkoitus olisi opettaa Martille petille meno kosketusalustan avulla, kuten Mimmillekin. Käytöksen keston lisääminen vaan on jäänyt Mimmin kanssa vaiheeseen, josko nyt saisin potkittua treenaamaa molemmille sujuvan häkkiin/petille menon Marttia ainakin tarvii melko usein häkittää