Tänäään olimme jälleen Kangasalla Trainer's Choicen syyskurssin toka kerralla. Tällä kertaa Jaana-kouluttajaamme tuurasi Tommy. Päivän aiheena oli keston lisääminen seuraamiseen. Vahvisteita ei nyt testattu koira kerrallaan erikseen, kuten aiemmin, vaan nyt jokainen sai itse ennen harjoitusta testata namiensa menekin. Hienon tuotekehittelyn tuloksena meikäläisellä oli vyölaukussa pienenpieni  Tupperware-kippo (mainos ja hyvin toimi =)) ja siellä nakin ja broilerin maksan palasia... Nämä maistuivat selkeästi paremmin kuin limaiset vanhentuneet nakit viime viikolla :-)

Harjoituksen tarkoituksena oli käyttää keston lisäämiseksi vahvisteaikataulua 2-4-2-6-2. Olin jotenkin ymmärtänyt koko jutun vähän väärin eli tarkoitus on siis se, että jos kontakti ei kestä esim. 4 askelta, niin sitä koitetaan silti muutama kerta uudestaan ja jos ei onnistu sittenkään, niin sitten pitää helpottaa ja vaihtaa aikatauluksi vaikkapa 1-2-1-3-1-4 jne. Olin alkujaan käsittänyt niin, että jos ei esim. tuo 4 onnistu, niin sitten palataan taas alkuun ja otetaan 2 askelta jne. Nyt tajuan, että sehän olisi ihan pöljää: koira pääsisi helpolla ja saisi silti aina palkan siitä 2 askeleesta. No, vähän hitaalla oli taas mun piuhat, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Mimmi oli tosi reipas koululainen. Se otti nätisti kontaktia ja saimme menemään eka harjoituksessa pari kertaakin läpi 2-4-2-6-2 sarjan, vaikka tuo kutonen vähän tuskan takana olikin. Toka kierroksella meni myös hienosti, eka sarja meni ilman vihjesanaa ja sitten toka sarjaan otin mukaan vihjeen: SEU-RAA (tai meillä ollut kyllä pelkkä SEU). Mimmin käytös muuttui hassusti! Se ei pitänytkään kontaktia entiseen tapaan, vaan katse alkoi harhailla. Kolmannessa harjoituksessa tein molemmat 2-4-2-6-2 -sarjat seuraa-käskyllä ja taas sama toistui: Mimmi vilkaisi, katsoi pois ja vilkaisi taas, mutta ei pitänyt lainkaan niin hyvin kontaktia kuin eka harjoituksessa, jossa en käyttänyt vihjesanaa ollenkaan!

Summa summarum: harjoittelemme siis seuraamista vahvisteaikatauluilla (jospa joskus pääsemme jopa kolmosen kertotauluun...) ilman vihjettä vielä hyvän tovin. Jos tuo SEU-RAA on assosioitunut Mimmin mielessä tuohon vilkuiluseuraamiseen eli väärään käytökseen (siis olen palkannut sitä sellaisesta "seuraamisesta"), niin pitää ottaa jokin uusi käsky tuohon toimintaan. Oli kyllä taas mielenkiintoinen treeni ja olin kyllä NIIN tyytyväinen Mimpsun työskentelyyn, että oksat pois.

Treenien jälkeen teimme vielä pikku lenkin Kaupissa Veetin ja Virpin kanssa. Meidän herkkä neitonen sai slaagin, kun Veeti olisi innokkaana halunnut leikkiä hänen ylhäisyytensä kanssa. Ilmeisesti Mimmi ei oikein enää muistanut Veetiä ja oli tosi varautunut. Veetin riehakkaille leikkiinkutsuyrityksille tämä neiti vain ärähti ja siirtyi sivummalle ilmeellä, että "voi, miten lapsellista"... No, jospa he näkisivät vähän useammin, niin ehkä tämä kaunosielukin voisi innostua =)