Koska olen jo aiemminkin epäsäännöllisen säännöllisesti varastanut tilaa tästä Mimmin blogista, niin teen sen taas =) Ja ihan lupaa kysymättä.

Pakko on kuitenkin oikein kirjata ylös huonompien päivien varalle, miten iloinen olen tällä viikolla ollut Mimmin käytöksestä. Meillähän toiset koirat ovat Mimmille lähes punainen vaate ja ohitukset ovat yleensä aina äänekkäitä ja itselläkin valitettavasti silloin pinna palaa.

Nyt ollaan kuitenkin viime päivinä tehty useita onnistuneita ohituksia jopa ihan suoraan kävelytielläkin ja ihan ilman ärinöitä! Suurin syy on varmasti salainen aseeni: kuivatut maksanpalat ;-), mutta uskottelen kyllä itselleni, että koulutuksessa on jokin muukin mennyt oikein kuin vain vahvisteiden tuotekehittely. Mimmi on pitkään jo pyrkinyt ottamaan kontaktia "pahoissa paikoissa", kuten kävelijän tai pyöräilijän lähestyessä tai jos kuorma-auto tms. menee ohi/tulee vastaan. Koirien kohdalla se ei ole tarjonnut tätä käytöstä kuin hyvin hyvin epäsäännöllisesti, ei ilman vihjettä eikä vihjesanan kanssakaan. Olen monta kertaa ollut jo heittämässä hanskat naulaan, mutta nyt tuntuu taas, että tästä on vain yksi tie ja se on eteenpäin.

Jos Mimmi nyt pystyy useimmiten syömään herkkuja ja ohittamaan siten ilman rähinää, niin kyllä me joskus vielä ohitetaan vähemmilläkin herkuilla =) Ja kun nyt vaan tulisi niitä onnistumisia useimmin kuin epäonnistumisia, niin kyllä se tästä.. Kuulostaa varmaan ihan pöljältä sellaisesta, joka ei ole vuosikausia painiskellut saman ongelman kanssa, mutta mulle tämä on nyt iso ilon aihe. Ja sen takia täällä kirjattuna, että kun tulee takapakkia, löydän rohkaisua täältä.