Tällä viikolla pentukurssi olikin tiistai-iltana. Martin kanssa ei paljoa oltu viikon aikana lähelläpysymistä ehditty treenata, koirat kun olivat 3 päivää hoidossakin viikonlopun tienoilla. Tällä kertaa harjoittelimme edelleen lähelläpysymistä, mutta tällä kertaa myös hihnan käyttöä eli lähellä pysymistä liikkeessä. Lopuksi myös irti liikkeessä.

Eka kierroksella treenasimme 2 x 30 sekuntia (vai oliko se minuutti?) lähelläpysymistä. Eli kontaktista "Tule", liike koirasta poispäin ja nami lähelle eteen. Ensimmäisellä kerralla pidin liikaa "liikettä yllä" eli toistoja jatkuvasti ilman selkeää taukoa. Jaanan neuvosta oppineena muutin toiselle kerralle harjoitusta siten, että palkan jälkeen olin selkeästi hetken paikoillani ja vasta sen jälkeen taas kontaktista "tule" ja palkka.

Toisella kierroksella harjoittelimme edelleen lähellä pysymistä, tällä kertaa koira hihnaan kytkettynä. Harjoitus eteni siten, että kontaktista liikkeelle ja kontaktit merkataan liikkeessä naksulla ja sen jälkeen liikkeessä palkka siihen paikkaan, jossa koiran haluaa seuraavan eli meillä vasemmalle jalan viereen. Jos hihna kiristyy, niin vauhti seis, painetta taaksepäin ja taas palkataan vierelle, kun koira ottaa kontaktin. Martti meni aika hienosti , joten Jaana ehdotti toiselle minuutin harjoitukselle sen päästämistä irti. Ja tosi hienosti poika seurasi ilman hihnaakin!

Kolmas ja viimeinen kierros oli sitten samaa irtiharjoitusta. Tosi kivasti Martti seurasi. Tämä onkin yksi tärkeimmistä koiran koulutuksen osioista, joten syytä olisi kotonakin tätä treenata. Kahden koiran kanssa, joista toinen on treeneistä huolimatta ohitusrähjä, harjoitukset vaan jäävät valitettavan vähään Koitan kuitenkin ainakin lähes joka päivä tehdä niiden kanssa yhdet lenkit erikseen, jotta päästäisiin Martin kanssa harjoittelemaan vetämättä kulkemista ihan lenkilläkin.

Täytyy muuten laittaa tähän heti ensimmäisiä laukaisuja uudella kameralla - vihdoin mulla on järkkäri!!

Mitäs muuta meille kuuluu... No, Maralla on uudet kulmurit hyvässä kasvussa ja kolme vanhaa ei osoita mitään irtoamisen merkkejä. Niinpä on aika Pi-Piin varattuna ensi viikolle, sitä ennen harrastetaan vetoleikkejä ja hampaiden heiluttelua ja toivotaan, ettei tarvitsisi mennä lääkärin operoitavaksi Ja lauantaina onkin sitten tiedossa ensiesiintyminen näyttelykehässä Tampereen pentunäyttelyssä! On sentään muutama kerta kokeiltu näyttelyremmiä.... Kulkeminen pääosin kahdella tassulla, seisominen onnistuu - häiriöttömässä ympäristössä Kylmää luvattu lauantaille ja näyttely kylmässä maneesissa, hrr.. Eikö pentunäyttelyissä pitäisi sallia toppa-asut koirillakin tietyn pakkasrajan ylityttyä