2-4-2-4-2 kuulostaa helpolta, ei ole sitä =) Oltiin taas Kangasalla Jaanan opissa. Koulutus alkoi edellisten kertojen tapaan kouluttajien nopeuden testaamisella eli nameja 30 s purkkiin maahan. Sen jälkeen testasimme, toimivatko vahvisteet koirilla. Mimmille maistui maksa ja juusto ihan ok. Päivän teemana oli vahvisteaikataulut, joista Jaana jo edellisen kerran jälkeen lähetti meille mallit meilillä. Itse en ollut oikein tajunnut koko logiikkaa enkä siis ollut reenannut asiaa aiemmin.

Aluksi harjoittelimme sivulle palkkausta 2-4-2-6-2 aikataululla. Tarkoittaa siis, että kontaktin pitää kestää ensin yhtä kauan, kuin lasken kahteen, sen jälkeen taas vihjesana ja kontaktin kesto neljään jne. Todettiin, että meidän kannattaa harjoitella nyt aluksi esim. 2-4-2-4-2 -sarjaa, sillä kuuteen laskeminen oli koirille liian pitkään. Mehän ei Mimmin kanssa ole varsin koskaan harjoiteltu sivulletuloa ja yritin ekalla kierroksella palkata vain kontaktista sivulla ilman vihjesanaa -> ei oikein toiminut. Tokalla kierroksella otin sitten vihjesanan "sivulle" käyttöön ja heti meni paremmin. Ollaan me kuitenkin sen verran ko. käskyä reenattu, että Mimmi tajuaa periaatteessa sen pääsisällön. Olen vaan palkannut sitä aikoinaan väärin ja nyt meillä "sivulle" = edestä vasempaan käteen hypyllä koskien käännös lähes perusasentoon =)

Lopuksi harjoittelimme vahvisteaikataulua liikkeessä eli ensin sivulla kontakti, sitten vihjesana (meillä "seuraa") ja sitten 2 askelta - palkka - vihjesana - 4 askelta - palkka - vihjesana - 2 askelta - palkka - vihjesana - 4 askelta - palkka - vihjesana jne. Olettaen tietysti, että kontakti kestää tarvittavat askeleet. Jos ei, niin sarja lähtee aina alusta eli kakkosesta. Mimmi meni tosi kivasti liikkeessä, kontakti kesti paljon pidempään kuin normaalisti lenkillä harjoitellessa. Pitäisikin siis vaan vahvistaa tuota kontaktia ihan rauhallisessa kotiympäristössä ja vasta sitten, kun käytös on tarpeeksi automatisoitunut, siirtyä muihin ympäristöihin.

Kivaa oli ja itsellä ainakin tapahtui pieniä "ahaa-elämyksiä" tunnin aikana. Uskomattoman vaikealta tuntuu laskea, kävellä ja vieläpä palkata koiraa yhtä aikaa! Luulen, että Mimmillä raksutti paljon meikäläistä enemmän ja nopeammin. On sillä ressukalla hitaassa emännässä kestämistä =)