Tänään olimme TC-Jaanan vetämän täsmätottiskurssin ekalla kerralla Kangasalla. Vettä satoi kuin aisaa koko matkan Ylöjärveltä Kangasalle, mutta onneksi se taukosi juuri meidän treenimme ajaksi. Aiheet olivat vanhoja tuttuja, mutta ah aina niin vaikeita: kouluttajan mekaaniset taidot, vahvisteiden teho ja vahvistetiheys. Tuntui, että olisi taas ihan noviisi tässä jutussa, kun purkkiin ei meinannut saada nameja minuutin aikana juuri mitään! No, kyllä se siitä..

Mimmi ei tapansa mukaan kovin innokkaasti tavoitellut vahvisteita, mutta ihan ookoo kuitenkin. Opetus: limaiset, liian pienet vanhentuneet nakinpalat ei ehkä ole paras mahdollinen vahviste =) Ehkä myös valeraskaus teki Mimpsusta hieman apaattisen. Jokaisen koiran kohdalla testattiin ensin vahvisteet ja sitten siirryimmekin suoraan liikkeessä tapahtuvaan vahvistamiseen. Eli kiersimme keiloja 2 minuutin ajan ja joka kontaktista piti koira palkata vasemmalle puolelle. Tuttua juttua siis. Meidän tilastollinen tulos ei ollut mairitteleva: 58 käytöstä (=kontakti), 31 vahvistetta (=nami)...

Syynä tuohon tilastotulokseen oli se, että Mimmin kontakteista suuri osa oli hyvin nopeita vilkaisuja eli se vilkaisi tosi nopeasti mua kohti enkä kerinnyt palkata sitä siitä. Ja heti perään se otti uudestaan kontaktia, aika hassun näköistä käytöstä varmaan =) Mutta jotten parjaisi tässä itseäni enempää, niin empä usko kenenkään muunkaan kyenneen palkkaamaan sitä niistä vilkaisuista... Toka kiekalla meidän tulos oli taas paperilla vähän heikohko: muistaakseni jotain 41 käytöstä ja 24 vahvistetta. Mutta nyt haettiinkin käytökselle kestoa 2-4-2 -vahvistetiheydellä eli joka kontaktista ei ollut tarkoituskaan palkata, vaan kontaktin piti kestää 2/4 askelta ennen palkkaa. Ihan hyvin meni.

Kivaa oli taas puuhastella ja kotiläksyksi saimmekin tuota keston treenaamista, jotta Mimmin oppima "ketjuttaminen" (vilkaisu-pitempi kontakti-palkka) saataisiin karsittua ja kontaktille pidempää kestoa. Kyllähän se sen kotona osaa :-D

No, harjoittelu jää heti muutamaksi päiväksi, sillä Mimmi lähti suoraan reeneistä mummolaan emännän loppuviikon työreissun takia. Saapi nähdä, miten valeraskaan neitosen ruokamäärän vähentäminen mummolassa sujuu!