Meille ei kuulu ihmeitä. Normiarkee vaan, pitkähköö lenkkiä ja muuten ollaan ku ellunkanat. Saunomista ja semmosta. Tulee kai pöksynpitoajat, ku väsyttää nii penteleesti. Äippä pelkää, et joku pöhkö niksnakskurssi menee mönkään, jos mää juaksen just sillo. Saas nährä. Jos oonki hämäläine ja juaksen vasta jouluna.

Jaa no mitäs muuta. Äippä purnas taas tänää mulle iltalenki jälkee, et kyä sitä joskus ottaa erilaiset narujjatkot päähä. Yks tyyppi oli oman jatkonsa kans meirän lenkillä ja selkeesti se narujjatko ei aikonukkaa ottaa sitä tyyppiä lyhkäsemmälle hihnalle, ku meikän valtava eko tuli vastaa. Äippä nolosti siappas mut sylii ja mää siältä vähä huuteli sille tyypille. Sen narujjatko vaa tokas, et "ei tää mitää piänille koirille tee" ja äippä laukas siihe jotai, että "mutku tää voi purra".

Suaraa sanottuna ENNOO kyä koskaa purru ketää vastaantulijaa, et äippä kyä liiotteli ja kovaa. Ja pyys se sitte multa anteeks, et oli musta semmosta menny sanoo, ku se ei iha pitäny paikkaansa. Mut se äippää nyppi, ku ei kaikki narujjatkot tajuu, et olis kohteliasta ottaa se naru lyhköselle ku toine tulee vastaa. Ihan niinku meki tehrää. Et vaikka se puudeli olis kuinka mamo, ni sitä ei tiä mikä hurja se vastaantulija o (kröhöm..) ja kuinkas sitte suu pannaa, jos jonku karvat pöllyäis.

Ja sitte äippää ärsyttää ne, jokka jää orottelee meitä lenkillä, vaikka ne näkee varmasti jo kaukaa, et mää en oo menos pusuttelee niitä. Me koitetaa tiätty aina välttää tällaset rahvaan kohtaamiset parhaamme mukaa - niinku tällasen aatelisen kuuluuki - mut joskus tulee niitä tilanteita, et ei pysty. Ja sitte ne toiset seisoo tolppana siä ja ihmettelee, ku äippä on käret täys jotai sisäelimiä ja lukee mulle jotai mantraa ja hiki pukkaa sen ottalta ja suupiälet kiristyy.

Onneks on myäs niitä, keillä on samat onkelmat ja metodit ja jokka ymmärtää. Ja äippä haluaa viä sanoo täs yhteyres, et meillä menee usein ohitukset tosi nätisti ja mää oon niis mallikelpone parsoni.

Äippä on puhunu, annoin sen vuarattaa täs mun plokis, ku se oli sen tarpees.

Huamena maalle papanpäivää viättään! Jee! Onkoha siä viä mun myyräpaikat asutettuina?