Onpas ollut pitkä tauko päivityksissä! Mitään erityistä ei ole tapahtunut, aurinkopäivinä on nautittu auringosta ja Mimmi on näin vähän varttuneemmalla iällä oppinut nauttimaan vesileikeistä: helteellä kepin haku uiden on huippua ja takapihalla kasteluletkusta syöksyvän veden haukkominen samoin Eetu-rotikan ja Tarmo-flätin kanssa käyty muutamalla lenkillä, hauskaa kyllä tuo Mimmin ja Eetun välinen ystävyys

Maalla oltiin viikonloppuna pitkästä aikaa. Siellä oli kiva juosta vapaana ja nautiskella mökkielämästä saunoen puusaunassa ja nautiskellen (grilliherkuista...)

Tänään oltiin sitten 2 kk tauon jälkeen reenaamassa agilityä meidän kesäreenipaikassa ulkotiloissa. Täytyy sanoa, että oli opettavainen reissu! Opetus: älä ikinä reenaa, jos:

- olet jo valmiiksi väsynyt ja huonotuulinen
- takana on normaalista poikkeavat päivät, kuten nyt viikonloppu maalla
- Zen on kateissa

Meidän reenit meni siis melko täysin pieleen. Viime kesänä ko. reenipaikassa saimme autot kentän viereen ja koirat olivat autoissa odottamassa vuoroaan. Nyt koirat olivat kentän laidalla bokseissa. Ryhmässä oli meidän lisäksi vain yksi uros, yksi narttu ja Alma. Mimmihän ei voi sietää toisia narttuja, Almaa se kuitenkin jostain syystä sietää Mutta nyt se bongasi heti tuon ryhmän toisen nartun boksista ja niimpä mikään muu kuin rähiseminen ko. nartun boksin ympärillä ei kiinnostanut.

Rata oli kiva, koottu hypyistä ja kahdesta putkesta, välistävetoja jne. Sen, mitä Mimmi pystyi keskittymään, se meni kyllä perinteiseen tapaansa vauhdilla, mutta vireystasossa huomasi kyllä 2 kk:n tauon! Talvitreeneissä se ei pitkiin aikoihin enää roikkunut mun vaatteissani, nyt se repi liivin helmaa, hihoja jne. kuumana kuin kekäle  No, olinhan kyllä huono ohjaaja, sillä näytin ihan miten sattuu välistävedot, ei koira olisi voinut niistä mitään käsittääkään! Mutta sitten, kun Mimmi kerran pääsi rähjäämään kentän laidalle, se ei pysynyt kentällä enää millään. Hain sen niskavilloista radalle, typerää käytöstä multa, sillä rähinän jälkeen ei olisi kyllä kannattanut enää edes kokeilla rataa, vaan viedä koira suoraan jäähylle boksiinsa. Eihän se mitenkään pystynyt enää keskittymään mihinkään yhdessä tekemiseen. No, opetus meikäläiselle tämäkin

Lopuksi tehtiin vähän keppejä verkoilla niin, että toiselta puolelta oli yksi verkko pois. Siitäkin Mimmi karkasi rähjäämään ja taas niska-perseotteella kepeille. No, onneksi saatiin loppuun nopea ja virheetön suoritus, josta pääsin palkkaamaan.

Summa summarum: opettavainen treenikerta monella tapaa. Zeniä olisi tarvittu ja harmitti, että menetin hermot yhdessä koiran kanssa, vaikkei siitä olekaan mitään hyötyä. Tarkoitus olisi nyt viikolla käydä kokeilemassa liitoa ihan kahdestaan tai urosseurassa, jotta hommasta jäisi taas molemmille kiva yhdessä tekemisen fiilis!