Viikonloppu viätettiin emännän kans mettäleirillä Pohojammaalla. Tai virallinen nimi oli kai mejä-leiri, mut mettäs oltiin enivei. Lavvantaina mulla oli hiukka tylsää, ku perillä jouduin heti häkkiin ja vedettiin peitto päälle ja siinä jouduin sit oleen enempi tai vähempi koko viikonlopun. Emäntä kai rämpi koko lavvantain mettäs muitten emäntien ja isäntien kans suunnistamas ja vetämäs jotain siäntä perässä. Tosi viksua? Saunaankaa ei mua hualittu enkä äitenkään kans saanu leikkiä, vaik tiäsin et äite ja Erkki on siä kans. Ja Lalli-veikka, kuten kuvasta näkyy.

1571739.jpg

Käytiin me myäs porukalla kattomas, ku muitten isännät ampu jotain kiakkoja haulikoilla. Me oltiin kaikki, että sou tylsää, eiks voitas tehrä jotain järkevää, mut emännät oli tosi innoissaan, ku meitä ei kiinnostanu ampumiset. Tosi outoo. Kyl meirän emännän piti tiätää, ettei mua paukut hetkauta.

Yänki mää jouruin oleen häkissä, itse asias ekaa kertaa mun elämäs. Mut emäntä oli tyytyväine, ku mää nukuin rauhas enkä sanonu yällä mitään. Miks olisin, eiks yällä oo tarkotus nukkua? Mää oon jo iso tyttö, tais olla emännällä enempi ikävä meikää viäreen. Täs kuvas mää vaan söpöilen iltalenkillä.

1571772.jpg

No sit sunnuntaina vasta määki pääsin mettään, vaiks jouduin kyl ootteleen melko pitkään autos, ku emäntä oli metäs joittenki toisten kans. Ku mää vihroin pääsin liikenteeseen, ni siä oli sellane verine alue, johon mää pissasin ja sit lährin katteleen, et mihkä se tyyppi siitä oli joutunu. Aika nopeesti mää hokasin, et ei siä enää ketään missään oo ja aattelin lähtee takas autolle. Emäntä tuli vaan koko ajan peräs ja meirät huurettiin takas. No sit mää haistelin taas ja siä oli toinen sellanen paikka, jos haisi veri ja mää pissasin taas. Sit mää kävin juamas ojas ja ku siinä meni hyvä mettätie takas toisten lua tiälle, ni mää lährin sinne. Taas ne tyypit, jotka tuli meirän peräs, huusi meirät takas mettään. Outoo.

Mää siinä nuuskuttelin sellasta hakkuuaukeeta meneen ja välillä kävin piippaamas emännälle, et eiks mentäs jo kotiin, ku tää on melko tyhmää touhua. Mut se vaan seiso ku sualapatsas ja mää sit päätin taas nuuskuttaa. Lopulta aloin syärä keppiä ja siinä kohtaa ne miähet taas pyysi emäntää näyttään mulle, missä se jälki kulkee, vaiks kyl mää sen itekki tiäsin. Ja taas oli kohta sellane haisevampi paikka ja mää pissasin siihe. No sit mää sain vähä vauhtia töppösiin ja menin hianosti, ku huamasin, et me mennään autoja kohti. Menin niin hianosti suaraan tiälle, et ne toiset jäi sinne mettään hoomoilasina ja emäntäki vaikutti hiaman pettyneeltä mun reittivalintaan. Sit se taas vei mut takas mettään ja näytti, et mee nyt tosta. Ja mää menin taas tiälle, sitähän se halus. Nääs emmää halunnu mennä siihen viimeseen kohtaan, mis haisi joku raato. Mut kummää lopulta sit menin sinne, ni sain tällasen hianon palkinnon, mistä jouruin kuiteski, valitettavasti, luapumaan.

1571741.jpg

(Emäntä kommentoi: siihen nähden, että me ollaan tehty lähinnä vaan jotain 50mx50mx50mx jälkeä, Mimmi meni täyspitkän 900 m avo-jäljen ihan kivasti, hukista huolimatta. Nyt vaan treenataan harvakseltaan, että Mimmi tajuaa, mistä on kyse. Hienosti ja tarkasti käytti kyllä nenäänsä, kun välillä jälki enemmän kiinnosti.)

Oltiin kyllä melkosen väsyneet plikat, ku eilen ehtoolla tultiin kotio. Mää jouruin viä pesulleki ja sen jälkeen kyllä uni maitto.

1571758.jpg

Äskön sentäs jaksoin lähtee Eetun kans mettään. Käytiin oikeen kivalla lenkillä, määki sain juasta irti Eetun kans. Olin hiukkapaljo sitä nopeempi. Emäntä kehu mut maasta taivaisiin, ku en yhtään koittanu komentaa Eetua. No emmää ny sentäs ihan pöljä ole, Eetulla on auktoriteetia! Mut oli se kyl vähä liian kiinnostunu meikäläisen peräpäästä, emäntä vähä aavistelee, et mulla olis kohta vavvantekoajat tulos. Vaik emännän mukaan mää en saa vavvoja näillä näkymin ikinä =( Enkä ainaska Eetun kans, ku on nääs tota kokoeroo liikaa.