Tänään oli tokavika kerta Jaanan kurssia. Meidän ryhmässä oli vain kaksi koirakkoa. Tunti oli normaalia "teoriapainotteisempi", sillä intouduimme kyselemään Jaanalta vinkkejä arkikäytösongelmiimme ja uppouduimme niin keskusteluun, että aikaa kului. No, eipä haitannut, sillä koko kurssin tarkoitushan on kouluttaa nimenomaan meitä ohjaajia kouluttamaan koiriamme.

Meidän ohitusrähjäykseen ei mitään uutta mullistavaa "kikkakolmosta" tietenkään esitetty, mutta heräsin taas itse ajattelemaan ongelmaa syvällisemmin. Taas pitää koittaa takoa päähäni, että mun tehtäväni on pyrkiä antamaan Mimmille onnistuneita ohituselämyksiä eikä viedä sitä väkisin niihin tilanteisiin, joita se ei kestä. Hitsi, kun olisi joku rangaistuskeino, jolla joku rankaisisi mua välittömästi, kun taas typeryyttäni pakotan koirani ohittamaan toisia sille liian läheltä ja pilaan sen mahdollisuuden onnistumiseen! Vaikken siis hyväksykään mitään rankaisuja koirankoulutuksessa, niin mua saisi kyllä rangaista =)

Reenasimme tällä kertaa vain maahanmenoa. Aluksi tietysti testasimme vahvisteet ja sen jälkeen testasimme, ymmärtääkö koiramme maahanmenokäskysanamme ilman käsimerkkejä tai muita eleitä. Mehän ei olla Mimmin kanssa missään ryhmässä maahanmenoa harjoiteltu ja olin melkein varma, ettei se mun pelkkää käskysanaa "maa-han" tottele. Mutta niimpä taas aliarvioin Mimpsun! Se meni loppujen lopuksi tosi kivasti maahan pelkästä käskysanasta. "Ryhmämme" toinen koira oli aika pro, joten he harjoittelivat myös vahvisteaikataulua tässä yhteydessä. Me harjoittelimme pelkkää käskysanaa. Ei se ole meillä vielä tietenkään vahva, heti kun tuli häiriötä, niin ympäristö alkoi kiinnostaa ja meikäläisen "maa-han" hokemiset kaikui kuuroille korville.

Itse en koe tätä käskyä meille erityisen tarpeelliseksi, koska emme tähtää mihinkään kokeisiin. Mutta kiva oli todeta, että tämäkin on hautumassa ja tarvitsee vain toistoa toistoa ja vielä kerran toistoa "automatisoituakseen". Niin kuin kaikki muutkin käskyt. Reenasimme vielä kotona hieman maahanmenoa ja kokeilin 2-4-2-4-2 vahvisteaikataulullakin ja aika hienosti meni. Kunnes Mimmi kyllästyi ja alkoi kieriä ;-) Tuli siis jankattua liian pitkään kerralla.