Poikkeuksellinen viikko takana, Martin kanssa laatuaikaa kahden. Molemmat olivat viikonlopun hoidossa maalla ja Mimmi jäikin sitten sinne koko viikoksi "lepolomalle" Kovin on ollut outoa olla vain yhden koiran kanssa, mutta Mimmi on kuulemma nauttinut olostaan Marttikin on ollut ihmeen rauhallinen yksin eikä mitään ongelmia ole ollut yksin jäämisissä aamuisinkaan.

Yksi päivä käytiin toteamassa Satumetsässä, ettei sinne ole asiaa ennen lumien sulamista... Sen verran petti sekä meikäläisen että Martin alla hanki.

Meillä oli tokokurssin viimeiset kaksi kertaa tällä viikolla eli poikkeuksellisen reenipainotteinen viikko. Tiistaina harjoittelimme liikkeestä seisomista, noudon alkeita ja koiran takapään hallintaa. Kaikki liikkeet olivat meille aika haasteellisia, tosin seisomisen Martti kyllä taitaa melko kelvollisesti. Noutokapula oli täysin uusi tuttavuus, mutta heti sen otti hienosti suuhun -- ja meinasi lähteä hautaamaan kentän reunamille Muutaman toiston jälkeen aika kivasti jopa piti hetken suussaankin. Takapään hallintaa reenattiin tekemällä pientä ympyrää koira vierellä sekä peruuttamisharjoituksella. Nuorelle pojalle tuo takapää on välillä vallan irrallinen osio, joten tätä harjoitusta olisi kyllä hyvä tehdä ihan päivittäin!

Tänään olimme sitten kaatosateessa kurssin viimeisellä kerralla. Martin keskittymiskyky oli tipotiessään ja meikällä oli "zenissä" hakemista. Treenikaverit ja niiden lelut vaan oli NIIN PALJON kiinnostavampia kuin tylsä emäntä tylsine wubbineen Saatiin me muutama hyvä seisomisharjoitus tehtyä, mutta muuten meni aika tavalla pelleilyksi Noutokapula ei tällä kertaa voinut vähempää kiinnostaa, se sai lojua kurassa ihan rauhassa... Nuoren pojan mielenkiinnon säilyttämiseksi saa kyllä tosissaan tehdä töitä! Konstit on monet, kuten yksi ilta tuli todettua. Joskus pelkkä kirsikkatomaatti on maailman kiinnostavin esine, toisinaan taas mikään hilavitkutin ei voisi kiinnostaa


Tällä viikolla kävin myös Procaniksen agilityn alkeiskurssin aloitusluennolla. Oli kyllä todella mielenkiintoista! Kontaktit mm. opetetaan sheippaamalla nenäkosketus, jännä nähdä, miten se käytännössä tapahtuu Muutenkin opetustavat poikkeavat hieman niistä keinoista, joilla aikanaan Mimmin kanssa esteitä opettelimme. TODELLA kiinnostavaa nähdä, miten Martin kanssa agility alkaa sujua! Suurimpana haasteena koen etukäteen tässäkin sen, miten tuon pojan mielenkiinnon saan itseeni toisten koirien sijaan... No, ensi viikolla ollaan jo tässäkin viisaampia