Tänään ajelimme taas pitkästä aikaa Kangasalle Jaanan oppiin. Viime viikolla alkoi TC:n naksutinkoulutuskurssi, jonka eka kerta me valitettavasti jouduttiin jättämään väliin mun lentsuni takia. Kotiläksyt oli huonosti tehty, sillä olin hädintuskin ehtinyt vähän lukea eka kerralla jaettua  materiaalipakettia ja sunnuntai-iltana vähän naksutellut Mimmille. Olin aikaisemmin käyttänyt naksutinta ilman sen kummempaa aiheen opiskelua lähinnä temppujen opettamiseen. Niimpä sunnuntaina naksuttimen nähdessään Mimmi tarjosi lähinnä kahta käytöstä a) istui ja haki katsekontaktia tai b) hieroi tassulla silmiään (temppu, jota oli opiskeltu naksuttamalla).

TC-kurssin aiheena oli nyt kosketuskepin käyttö. Ensin reenasimme pareittain ilman koiria siten, että toisessa kädessä oli kosketuskeppi ja naksutin ja toisessa namit. Lattialla oli jokin astia, kuppi tai paperilautanen, jolle "koiraa" palkattiin kosketuskepin kärjen kosketuksesta tai siihen suuntautuvasta liikkeestä. Oli melkoisen vaikeaa tehdä  monta asiaa yhtä aikaa! Kun parin "koira" kosketti sormella kosketuskepin päätä, täytyi samalla naksauttaa ja tiputtaa heti sen perään nami lautaselle. Kyllä tunsi itsensä tumpeloksi!

Sitten otettiin oikeat koirat areenalle yksitellen minuutin harjoituksia varten. Sama reeni kuin äsken, mutta nyt koiran kanssa. Ensin testattiin vahvisteet. Mulla oli keitettyä broilerinmaksaa, joka ei tosiaankaan ollut järkevä valinta. Maistui kyllä, mutta hajosi palasiin ja sotki kaikki paikat =/ Mimmi tapansa mukaan kyllä söi, mutta ei mitenkään erityisesti pyrkinyt saamaan vahvisteita. Se oppi kuitenkin melko hyvin jo ekalla minuutin harjoituskerralla, mistä on kyse ja alkoi koskea nenällä kepin päätä. Teimme tätä samaa harjoitusta kolme kierrosta ja oli mahtavaa nähdä, miten lamput syttyivät koirien päissä!

Mimmi oli toka ja kolmoskierroksella aivan loistava oppilas. Heti, kun se sai palkan lautaselta, se kiiruhti koskemaan kepin päätä uudelleen, vaikka siirtelinkin kepin paikkaa ylös-, alas- tai sivullepäin eli se ei voinut namia hakiessaan tietää , missä kohtaa keppi sen takana oli. Aivan upeaa!

Lopuksi Jaana näytti vielä kahdella omalla ja yhdellä hoitokoiralla erilaisia sovelluksia, kuten pintojen koskemista jne, mitä kosketuskepillä tai -alustalla koirille voi opettaa. Saimmekin ensi kerraksi tehtävän harjoitella jonkin sovelluksen tai vaihtoehtoisesti vain kepin/alustan vahva ehdollistaminen. Nyt pitääkin miettiä tarkkaan, mitä sovellusta Mimmille alan opettaa. Innostuin kyllä tosi paljon taas kerran, toivottavasti saisin pidettyä tämän yllä eikä innostus laantuisi taas heti kurssin jälkeen. Ainakin Mimmi on ihan loistavaa maaperää näille koulutusjutuille =)