Tänään olimme toistamiseen Kangasalla Trainer´s Choicen "BH-kokeeseen valmentavalla kurssilla". Ilma oli hieman viimeviikkoista kalseampi: tuuli ja vettä vihmoi pikkasen. Oletusarvo reenien onnistumisesta oli meikäläisellä alhainen, sillä Mimmi ei oikein nauti tällaisista märistä keleistä.

Harjoittelimme samoja asioita kuin viime kerralla eli vahvistamista paikalla ja liikkeessä. Ensin tietysti kokeilimme taas ilman koiraa, onko vahvistetiheys lisääntynyt viikon ahkeran reenin ansiosta.. Omatunto kolkutti, sillä muka työkiireiden takia en ollut juurikaan harjoitellut mitään, en koiran kanssa enkä ilman. Mimmi oli ensin vähän pihalla eikä namit maistuneet ekassa harjoituksessa ihan viimeviikkoiseen tahtiin. Mutta hienosti se taas ymmärsi jutun juonen ja otti jatkossa kontaktia paikalla ja liikkeessä tosi kivasti. Minuutin liikkeen aikanakin se piti ajoittain vähän pitempäänkin kontaktia eikä sitä silloin kiinnostanut ympäristö lainkaan.

Jaana-kouluttaja lupasi lähettää koko ryhmälle reenien jälkeen vahvisteaikataulun, jotta pääsemme harjoituksissamme eteenpäin. Minä en moista aikataulua ole aiemmin nähnyt ja odotankin, saisinko nyt siirryttyä koulutuksessa "seuraavalle tasolle" ja Mimmin toivotut käytökset vahvistettua pysyvämmiksi. Tähän asti olen palkannut vähän miten sattuu ilman mitään järjellistä logiikkaa.

Eilen oli Tampereella joukkosilmätarkastus, johon mekin oltaisiin lopulta mahduttu. Olin kuitenkin työmatkalla ja sen verran myöhään kotona, etten jaksanut ajatellakaan ajelua Tampereelle. Syksyllä kuitenkin mennään tarkastukseen, se on mielestäni hyvä vuosittainen "velvollisuus" ilman jalostusaikeitakin. Vähän sama kuin itsellä vuosittainen hammaslääkärikäynti...

Tällä viikolla ollaan myös tehty pitkä hihnalenkki Eetun kanssa, se on kyllä mahtava koira! Mimmi on huvittava, kun se nytkin jossain vaiheessa lenkkiä käveli muka vaivihkaa ihan Eetun vierelle ja jatkoi sitten matkaa ihan kylki Eetun kyljessä (tai mihin korkeuteen se nyt osuukaan). Ehkä se on nyt löytänyt sielunveljen, eihän me aiemmin olla rotikoita tunnettukaan.