Bongasin Nemon, Lunan ja Nugan blogista kysymyshaasteen, johon ajattelin ottaa osaa:

1. Oliko lapsuudenkodissasi koira, jos oli, millainen?
Sain 8-vuotiaana ensimmäisen ”oman koirani”, sekarotuisen Penin. Käytännössähän vanhempani olivat koiran hoidosta vastuussa, mutta viimeistään teini-ikäisenä huolehdin Penistä enemmän. Peni oli lähes kouluttamaton, aggressiivinen koira, oman perheen se hyväksyi, mutta kaikki muut saivat varoa. Se oli pihakoira, joka kuitenkin pääosin yöpyi sisällä ”omassa huoneessaan”. Teininä Peni sai kuulla monet vuodatukset ja oli tosi tärkeä tuki ja turva sekä lenkkeilykaveri. Peni eli terveenä lähes 11-vuotiaaksi, jolloin se valitettavasti kuoli tapaturmaisesti hukkumalla kotirannassa syysjäihin Se oli siihenastisen elämäni suurin suru.

2. Mitä muita lemmikkejä sinulla on ollut?

Ei muita, ellei vuokrahevosta lasketa

3. Mitä harrastat koirasi kanssa?

Lenkkeilyä, sohvaperunointia, satunnaisesti mejää ja näyttelyitä/mätsäreitä. Martin kanssa 1-2 krt/vko agilityä, Mimmin kanssa ei treenata aktiivisesti mitään.

4. Mikä on paras palkinto, minkä olette saaneet?

Paras palkinto on se onnistumisen tunne, kun treenaus tuottaa tulosta ja koira tajuaa, mitä siltä haluan. Mimmin kanssa jokainen rähjäämätön ohitustilanne saa onnen tunteen valtaan  Pokaaleja emme ole keränneet.

5. Ikimuistoisin hetki koirasi kanssa?

Vaikea eritellä. Etenkin Mimmin kanssa on ehtinyt kerääntyä paljon ihania muistoja, pieniä retkiä ympäri Suomea ja arjen hetkiä.

6. Victoria Stilwell vai Cesar Milan?

Victoria.

7. Minkä tempun koirasi osaa?

Mimmi: mm. kieri, pese suu, läpsy (yläfemma)… Martti on jäänyt temppukoulutuksessa vähemmälle.

8. Hassuin koirasi tapa?

Mimmi: tykkää makoilla kauniilla ilmalla ulkona badenbadenissa, saunoo mielellään. Autossa irti etupenkillä nauttii ihan paikoillaan maisemista (toisin kuin Martti).

Martti: ryömimissessiot etenkin aamuisin. ”Ui” mieluiten olkkarin nukkamatolla sohvapöytää ympäri. Takajalat suorina takana vetää itseään eteenpäin Kuulemma verenperintöä iskä-Enzolta. Hassuja tapoja varmasti muitakin, Marttia kutsutaan lähipiirissä Hessu Hopoksi

9. Kuka on koirasi paras koirakaveri?

Mimmi: ehdottomasti Eetu-rottweiler

Martti: varmastikin Mimmi, mutta muista koirista Luna

10. Tykkääkö koirasi uida/saunoa?

Mimmi rakastaa saunomista kotona, mummolassa ja mökillä, varmaan missä vaan  Mimmi ei tykkää uida, mutta toki jonkun kepin perään väkisin muutaman vedon ottaa.

Martti ei sauno sitten kirveelläkään, mutta se puolestaan on meidän uimamaisteri

11. Mitä suunnitelmia teillä on kesään?

Martin kanssa agilitytreenit jatkuvat läpi kesän. Molemmille olisi aikomus vetää verijälkeä. Mimmin kanssa ehkä omatoimiagilityä mielenvirkistykseksi. Enemmän lenkkejä erikseen molempien kanssa ja paljon ajanviettoa maalla, jossa koirat saavat olla irti ja nauttia olostaan.