Äipällä alkaa huamenna LOMA, mää oon saanu kuulla siitä koko viikon. Mun elämään se merkittee kai sitä, ettemmää enää saakkaan nukkua koko päivää ja että me ollaan aika paljo möksällä. Mikä tarkottaa myäs sitä, että mää nään mummia ja pappaa paljo. Mikä on tosi kivaa. Mut tarkottaa se myäs sitä, että me tehrään äipän kans paljo juttuja yhessä. Ja valitettavasti kai myäs erikseen, mut sillon mää saan olla mummin hoivissa.

Mää alan pikku hiljaa tajuta, mitä ne kepakot meirän pihas tarkottaa. Tai no, kylhämmää oon äkilitiin vuasia sitte oikeen kouluttautunukki, joten muistan kyllä, mistä on kyse. Mää saan kiskoo narupalloo tai hyppiä päin emäntää, ku kiärrän ne kepakot sillai, et eka jää mun vasurille ja sit mää pujottelen joka kepin välistä. Emäntä kävelee ja hosuu siinä viäres jotain käsillään. Siis vähä sama homma ku vanha tuttu "pujo", mut siinähä mää vaan kiärsin äipän jalkoja. Ihan siis piisofkeik ja emäntä on tyytyväine. Kepakot kai pystytetään möksälläki pihaan.

Koska mää viätän suuren osan lomaa landella, tää ploki jää nyv vähä huanolle päivitykselle. Mut kai me kotonaki ollaan joku päivä, et mää pääsen kertoon lomakuulumiseni.

Sommoro nääs, mää ja kärmes lähretään kohta möksälle!

1740867.jpg